Levenstestament

Wie behartigt uw belangen als u dit zelf niet meer kunt? Met een levenstestament kunt u zelf de regie houden en worden de zaken volgens uw wensen geregeld.

Houd de regie zelf in handen en stel een levenstestament op.

Wat is levenstestament en volmacht?

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten: een voor de financiële belangen en een voor de medische en persoonlijke zaken. Alle zaken die u geregeld wilt hebben, legt u in één akte vast. Deze akte wordt het levenstestament genoemd. Het is ook mogelijk om alleen voor uw financiële zaken een volmacht op te stellen. De mogelijkheden en werkwijze van de notariële volmacht en het levenstestament zijn hetzelfde. Deze informatie over het levenstestament geldt dus ook voor de notariële volmacht.

Het levenstestament geldt tijdens uw leven en gaat dus niet over wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Dat regelt u in een testament.

Levenstestament bij Notaris Schaap

Het voordeel van een levenstestament dat bij Notaris Schaap is vastgelegd, is dat banken de benoemde vertrouwenspersoon erkennen en dat die vertrouwenspersoon de benodigde machtigingen verkrijgt. Een op maat gemaakt levenstestament kost tijd. Notaris Schaap bereidt dit samen met u voor. De kosten van een levenstestament zijn afhankelijk van uw wensen en situatie.

Benoem een vertrouwenspersoon

In uw levenstestament wijst u een vertrouwenspersoon aan die namens u mag handelen. Dat kan één persoon zijn die alles regelt. Of u splitst de taken op. U wijst iemand aan voor financiële zaken en een ander voor de medisch/persoonlijke. Het is goed om in uw achterhoofd te houden dat zowel banken als artsen vaak maar één contactpersoon willen.

Afspraak bij ons op kantoor?

Breng dan het volgende mee:

  • Geldig paspoort of een ander geldig identiteitsbewijs
  • Afschrift(en) van eerder door u opgemaakte volmachten, levenstestamenten of testamenten

Brochure

Contactformulier

Andere diensten

Wij zijn u ook graag van dienst bij andere belangrijke zaken.
Hieronder vindt u een kleine selectie.