Aandelen BV overdragen

Aandelen BV Overdragen

Een soepele aandelenoverdracht in uw bv is wel zo prettig en daar ondersteunen we u graag bij. Het zijn dan ook belangrijke stappen die bij veranderingen genomen moeten worden, denkt u aan de komst van nieuwe directieleden of aandeelhouders. Notaris Schaap zorgt ervoor dat het proces  verloopt volgens de wettelijke vereisten.

Voorwaarden bv aandelen overdragen bij een notaris

Wilt u bv aandelen overdragen, dan dient dit op rechtsgeldige wijze te gebeuren. De enige manier waarop dit in Nederland kan, is door tussenkomst van een notaris. Hiervoor wordt door ons een notariële akte opgesteld die de aandelenoverdracht van de bv rechtsgeldig maakt.

Daarom kiest u voor Notaris Schaap

Voor elke belangrijke verandering in uw bedrijf heeft u een betrokken notaris nodig met ervaring. Wij gaan voor een persoonlijke benadering waarin uw wensen centraal staan. Een werkwijze waarbinnen uw wensen op één lijn liggen met ons gedegen advies. Wij zorgen ervoor dat voor u alles helder en transparant is.

Wat staat er in een akte van overdracht?

Wilt u aandelen van een bv overdragen, dan verzorgen wij graag een akte van overdracht . Essentiële bepalingen die hierin worden opgenomen zijn:

  • Wat is de prijs / wat zijn de prijzen van de aandelen
  • Hoe worden de koopsom van de aandelen voldaan
  • Welke aandeelhouder draagt welke kosten
  • Vanaf welk moment is de nieuwe aandeelhouder officieel eigenaar
  • Eventuele garanties en overige noodzakelijke informatie

Hoe verloopt de aandelenoverdracht bij uw notaris?

1. Voorbereiding en advies
Wij bespreken graag de beste aanpak voor uw aandelenoverdracht. Wij bieden u oplossingen die  aansluiten op uw wensen en we zullen u adviseren over de mogelijkheden.

2. Opstellen van aandelenoverdrachtsakte
De aandelenoverdrachtsakte moet goed op orde zijn en daarvoor komt u bij ons. Hierin staan alle details van de aandelenoverdracht van uw bv.

3. Ondertekenen en registratie in het aandeelhoudersregister
De aandelen overdragen van uw bv kan beginnen wanneer de akte op alle fronten is goedgekeurd. Wij nodigen alle betrokkenen dan graag uit voor het ondertekenen van de akte. Hierna zullen wij de overdracht officieel registreren in het aandeelhoudersregister van de bv en indien vereist bij de Kamer van Koophandel.

Uw aandelen van een bv overdragen? Neem contact op met Notaris Schaap!

Wij ondersteunen u graag bij een succesvolle aandelenoverdracht van uw bv. Voor vragen of meer informatie stuurt u ons eenvoudig een bericht of bel met 036 54 72 490.

Contactformulier

Andere diensten

Wij zijn u ook graag van dienst bij andere belangrijke zaken.
Hieronder vindt u een kleine selectie.